E-mail coaching is een vorm van asynchrone communicatie, ook wel uitgestelde communicatie genoemd. Het grote voordeel van e-mail coaching is dat u wat meer tijd heeft om alle indrukken en informatie tot u op te nemen.

 

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat e-mail coaching, naast een gunstig effect op het psychisch functioneren, ook het auto-immuunsysteem versterkt en dat e-mail coaching minstens zo effectief is als reguliere face-to-face coaching (Trimbos instituut).

 

E-mail coaching: In alle rust, in een door uzelf uitgekozen omgeving, op een door uzelf uitgekozen tijdstip, dagelijks schrijven over wat u het meest bezighoudt.

 

Door te schrijven wat u zoal bezighoudt krijgt u rust en ruimte in uw hoofd. En dat is wat u nodig heeft om vragen met betrekking tot uw eigen leven te kunnen beantwoorden; ruimte voor nieuwe inzichten. Gedurende het coaching traject zal de coach u prikkelen door het stellen van de juiste vragen. U gaat verbanden zien, krijgt nieuwe inzichten en u raakt geïnspireerd. Alles wat u ervaart schrijft u op. Eventuele ‘aha’ momenten, de verbanden, alles. Zo werkt u, met ondersteuning van de coach, naar de oplossing van uw coachingsvraag.

 

Wat zijn de voordelen van e-mail coaching?

 

      -         De grote voordelen van e-mail coachen zijn dat u de tekst terug kunt lezen op een door uzelf uitgekozen moment en dat u niet direct een antwoord paraat hoeft te hebben;  

-         u heeft ruim de tijd om vragen en antwoorden te laten bezinken en u kunt uw woorden in alle rust zorgvuldig formuleren.

 

Steeds meer mensen kiezen voor e-mail coaching en ervaren het als een heel fijne manier van coachen.

 

Een oefening om u een beetje op gang te helpen en wellicht te inspireren: 

Eerst rust in u hoofd! Herkent u dat, zo’n hoofd waar de gedachten in rondtollen? Ik moet dit en ik moet nog dat, waar moet ik beginnen? Hoe krijg ik het voor elkaar? Doe ik het wel goed? Ik ben het overzicht kwijt!

 

Allemaal gedachten die, als er niets aan gedaan wordt, gewoon door blijven gaan. Ze leveren niets op en kosten alleen maar energie waardoor langzaam maar zeker het stressniveau in uw lichaam opbouwt. U wordt moe, chagrijnig en krijgt misschien wel een gevoel van zinloosheid.

 

Tijd om aan de slag te gaan!

U heeft al snel resultaat als u die gedachtes aandacht geeft door ze op te schrijven. Zo krijgt u overzicht en vaak blijkt dat van al die gedachtes er maar een paar zijn waar u echt last van heeft. Dat veel gedachtes op elkaar lijken en tegen elkaar zijn weg te strepen.

 

Zo ontstaat ruimte voor voelen en denken, eventuele problemen te onderzoeken en op te lossen.

 

Regelmatig komt het voor dat een coachee het lastig vindt om te starten met schrijven. Ik ondersteun u telefonisch om over deze drempel heen te stappen.