Een goed gesprek tijdens een stevige wandeling werkt helend en is inspirerend.

 

Fysiek en mentaal komt men in beweging en al pratende en kijkend naar de omgeving worden uw zintuigen op verschillende manieren geprikkeld.

 

Het wordt als prettig ervaren om lopend te praten over wat u bezighoudt, het geeft rust in uw hoofd en het helpt dingen in een ruimer perspectief te zien.

 

Doordat de stiltes tijdens een wandeling niet ongemakkelijk aanvoelen is het eenvoudiger om ruimte te creëren voor, en te luisteren naar uw eigen innerlijke stem. Er ontstaat een ontspannen gevoel en het wordt zo vergemakkelijkt om uw verhaal te vertellen.

 

Tijdens de wandeling wordt er gebruik gemaakt van externe aanknopingspunten (hulpbronnen) die de innerlijke processen van de coachee weerspiegelen waardoor inspiratie tot uiting komt. Het is een zeer pure vorm van reflectieve coaching.

 

Enkele voorbeelden van aanknopingspunten, metaforen, in de natuur:

 

-         Een omgevallen boomstam kan symbool staan voor een belemmering op uw pad;

-         Een T-splitsing kan wijzen op een moeilijk te maken keuze;

-         Een windvlaag zou een metafoor kunnen zijn voor het ervaren van tegenwind of onverwachte wind mee;

-         Een doodlopende weg zou symbool kunnen staan voor tot hier en niet verder;

-         De lente voor een nieuw begin.

 

Wandelcoaching biedt ondersteuning bij verwerking van verlies en rouw. Bijvoorbeeld ter ondersteuning bij verlies van een dierbare, een baan, een scheiding of verlies van een goede gezondheid. Het gebeurt ook dat er tijdens de wandeling niet zoveel gesproken wordt maar daarna des te meer.

 

Niets moet, alles mag.

 

Wandelcoaching hoeft niet één op één te zijn maar kan ook in een groep van maximaal 6 deelnemers, het hoeft ook niet per se in de natuur plaats te vinden maar kan bijvoorbeeld ook in een stad of de buurt waarin iemand is opgegroeid. In onderling overleg zal er voor een gewenste locatie worden gekozen. 

 

Een sessie duurt maximaal twee en een half uur met aanvullend eventueel een kopje thee of koffie.