Zo vaak is mij gevraag of ik een coach ben.

Nee, zei ik dan, ik ben gewoon nieuwsgierig naar het leven en nieuwsgierig naar jou.

 

Eigenlijk is mijn coaching carrière van daaruit ontstaan; met nieuwsgierig zijn naar hoe mensen in elkaar zitten. Wat brengt hun in beweging en welke doelen hebben ze voor zichzelf gesteld? Hebben ze überhaupt wel een doel of leven ze hun leven naar de verwachtingen die anderen van zichzelf en van het leven hebben?

 

Van nature ben ik een optimist met veel respect voor de medemens. Ik geloof in draagvlak en commitment, en transformatie door inspiratie. Ik begeleid, motiveer en enthousiasmeer het individu zodat er een persoonlijke ontwikkelstrategie ontstaat wat welwillendheid, zelfbewustzijn en zelfredzaamheid creëert. 

 

Mijn loopbaan is erg veelzijdig, in die zin dat ik vele kanten van de maatschappelijke ladder heb beklommen en uiteenlopende kennis heb opgedaan, van winkelmedewerker tot managementfuncties binnen de rijksoverheid en commerciële organisaties. In 2008 heb ik de NLP Practitioner opleiding gedaan en daaropvolgend de NLP Master Practitioner, beide bij NTI NLP. Deze twee opleidingen waren de katalysator om mijn professionele koers te verleggen en een eigen bedrijf in coaching te starten.

In 2010 heb ik de knoop doorgehakt, van cv naar mijn hart, en ben ik begonnen als professioneel coach. 

 

In januari 2012 hoorde ik voor het eerst over de term codependency. Het had direct mijn aandacht en ik begon mijzelf in het onderwerp te verdiepen. Codependency, mede-afhankelijkheid, het betekent hetzelfde, maar wat dan? Hebben wij niet allemaal trekjes van mede-afhankelijkheid?

 

Het mooiste van coachen vind ik ondersteuning aanbieden bij het in beweging komen van mensen, waarbij ik met veel plezier mijn eigen veelzijdige levens- en werkervaring gebruik. Door respectvol te prikkelen zodat men zichzelf (her)ontdekt, weer weet waar men voor staat en waar naar toe te gaan. Voor mij is het doel van een coachingstraject om het individu (of groep) vanuit gelijkwaardigheid ondersteuning aan te bieden met het bereiken van vooraf bepaalde doelen, met als gevolg gelukkiger en succesvoller in het leven te staan.

 

Iedereen is uniek, waardevol, heeft kwaliteiten en talent.

 

Ik ben een betrokken en nuchtere coach die naast een degelijke theoretische basis de nodige praktijkervaring heeft opgedaan. Mijn benaderingswijze is direct, praktisch, persoonlijk en eenvoudig. Mijn kracht is om vanuit rust, ruimte en veiligheid de puntjes op de i te (laten)zetten.

 

Steekwoorden: mensgericht, invoelend, analytisch, creatief, pragmatisch, humor.